Bekijk alle artikelen

Een duurzame kapstok voor Strukton Wegen & Beton

Om structureel positief bij te dragen aan duurzame veranderingen in de samenleving, heeft Strukton Wegen & Beton zijn duurzaamheidsstrategie en bijbehorende ambities en doelen vastgesteld. Deze vormen de duurzame kapstok bij het realiseren van projecten in de civiele infrastructuur. De infrastructuur van de toekomst gaat niet alleen over bereikbaarheid en mobiliteit. Het gaat ook over leefbaarheid voor huidige en toekomstige generaties. Strukton Wegen & Beton ontwerpt, bouwt en onderhoudt duurzame infrastructuur voor een veilige, toegankelijke en comfortabele wereld, nu en in de toekomst.

Nederland staat voor de uitdaging om voor alle inwoners blijvend een prettige plek te creëren om te wonen, werken en leven, terwijl klimaatverandering, grondstoffen en andere maatschappelijke ontwikkelingen deze opgave onder druk zetten. Infrastructuur levert een belangrijke bijdrage in het realiseren van brede welvaart. Dit gaat naast materiële welvaart over ontwikkeling, milieu, leefomgeving en veiligheid. Strukton Wegen & Beton werkt aan de beschikbaarheid van schone energie en water als basis voor de woon- en werkomgeving en verbindt mensen met wegen en bruggen. Die oplossingen dragen bij aan veilige, bereikbare steden en regio’s, ook bij extremere weersomstandigheden. Zo helpt Strukton Wegen & Beton Nederland bij het ontwikkelen van brede welvaart voor haar inwoners door het duurzaam realiseren van projecten in de civiele infrastructuur.

Ambities en doelen

Drie thema’s staan bij Strukton Wegen & Beton centraal in het realiseren van duurzame infrastructuur: emissiereductie, circulariteit en klimaatadaptatie. Bij die drie thema’s zijn de volgende doelen en ambities geformuleerd:

  • Strukton Wegen & Beton brengt de emissies terug met 60% in 2030* (*t.o.v. 1990)

  • Vanaf 2025 adviseren wij in al onze projecten de klant om circulaire oplossingen op te nemen.
  • In 2030 passen wij in 50% van de projecten tenminste twee circulaire maatregelen toe en dragen wij aantoonbaar bij aan het terugbrengen van gebruik van primaire materialen.

  • Vanaf 2025 brengen wij in al onze projecten onze kennis van klimaatadaptatie in en ondersteunen onze klanten om toekomstige knelpunten te voorkomen.

Samenwerking centraal

Bij Strukton Wegen & Beton staat de kracht van goede samenwerking centraal, ook in de duurzaamheidsstrategie. Dat gaat om samenwerking tussen medewerkers, met opdrachtgevers en met bouwpartners en leveranciers. Op het gebied van duurzaamheid zoekt Strukton Wegen & Beton samen met klanten naar de beste én realistische oplossingen. En het bouwen gebeurt zo veel mogelijk samen met lokaal ondernemerschap en talent.

Samen zijn we duurzaam onderweg.

Logo Strukton duurzaam onderwegStrukton Wegen & Beton werkt aan de bereikbaarheid, veiligheid en klimaatbestendigheid van de omgeving. Samen met onze klanten zoeken we naar de beste én realistische oplossingen op het gebied van emissiereductie, circulariteit en klimaatadaptatie.

Zo helpen we Nederland bij het ontwikkelen van brede welvaart voor haar inwoners door het duurzaam realiseren van projecten in de civiele infrastructuur.

Meer lezen over duurzaamheid bij Strukton Wegen & Beton

Pagina

Duurzaam bouwen

Lees meer
Lees meer over Duurzaam bouwen

Project

Herinrichting N270 Deurne – Limburgse Grens

Lees meer
Lees meer over Herinrichting N270 Deurne – Limburgse Grens

Project

Ecoduct N226 Maarsbergen

Lees meer
Lees meer over Ecoduct N226 Maarsbergen