Bekijk alle artikelen

Proefvak 'Duurzaam Asfalt' aangelegd op de A15/N3 iov Rijkswaterstaat

Dinsdag 21 september is op de A15/N3 voor het eerst een proefvak aangelegd met de PA8G-Plus (30% PR). Dit is dunnere ZOAB (zeer open asfaltbeton) voor Rijkswegen met een langere levensduur, lagere rolweerstand en 30% hoogwaardig hergebruikt asfaltgranulaat.

In 2019 is met dit idee bij Rijkswaterstaat de prijsvraag ‘Duurzaam asfalt’ gewonnen. Sindsdien is er uitgebreid laboratoriumonderzoek uitgevoerd en is het asfaltmengsel gevalideerd op TRL-4 (technology readiness level) niveau. Dit proefvak op de A15/N3 van ca. 2300 m2 is een mooie vervolgstap. Uit dit proefvak zullen vervolgens boorkernen worden gehaald en worden onderzocht in het laboratorium. Als alle uitslagen positief zijn, kunnen we de stap naar grootschalige toepassing zetten (in de vorm van grotere opschalingsvakken).

Kwaliteit, levensduur, duurzaam en innovatief
Met dit mengsel onderscheidt Strukton Civiel zich op kwaliteit, levensduur, duurzaamheid en innovatief vermogen. Op deze manier verstevigen we onze positie en kunnen we weer wegenbouw-werk scoren.

Meer weten over onze innovaties

Bekijk onze innoverende projecten en producten.

Innoveren met een missie