Bekijk alle artikelen

SUREbridge verlengt de levensduur van oude betonbruggen

Composietpanelen versterken de bestaande constructie waardoor de brug tot wel 50 jaar langer mee kan. Dat is goedkoper, sneller en duurzamer dan sloop en nieuwbouw.

SUREbridge draagt bij aan onze mvo-doelstellingen ‘Duurzaam gebruik van grondstoffen’ (SDG 12), ‘Minstens neutrale impact op natuurlijk kapitaal’ (SDG 15) en ‘Partnerschap voor duurzame ontwikkeling’ (SDG 17).

 

Samenwerking in de keten
We geloven sterk in de kracht van samenwerking om de sector verder te verduurzamen. Daarom stappen wij in publiek-private samenwerkingen als het Betonakkoord naar duurzaam beton. Het doel is een fors lagere CO2-uitstoot in de betonketen en volledig hoogwaardig hergebruik van vrijkomend beton.

FiberCore Europe en Strukton Civiel verlengen samen de levensduur van kunstwerken, zonder dat nieuw beton nodig is: met SUREbridge.

Onderhoudsvrije oplossing
De composietpanelen zijn zo sterk dat de onderliggende betonconstructie niet meer wordt aangetast door strooizout, regenwater, UV-straling en extreme temperatuurswisselingen. Daardoor is de brug na de renovatie onderhoudsarm. Dat bespaart CO2-uitstoot in de onderhoudsfase.

Nog meer CO2-besparing
Voor de brugrenovatie zijn lichtere kranen en minder transportbewegingen nodig dan bij nieuwbouw. Ook dit reduceert de CO2-emissie.

Circulaire oplossing
De kracht van SUREbridge is de significante versterking van de brug, terwijl de bestaande constructie intact blijft. De voordelen zijn groot: zo’n 50% minder kosten, nauwelijks nieuwe primaire materialen, een veel kortere uitvoeringstijd en minder omgevingshinder.

Aanpassing en verbreding zijn allebei mogelijk en de beeldkwaliteit voor de omgeving blijft gelijk. SUREbridge: een duurzame en circulaire oplossing die zich in de praktijk al heeft bewezen.

Lees meer over SUREbridge

SureBridge redt betonnenbruggen van sloop