Bekijk alle artikelen

Extra aandacht voor veiligheid en omwonenden in Den Haag

Het water ‘terugbrengen’, twee verkeersbruggen bouwen met tussengelegen kademuren en de hinder minimaliseren. Een mooie opdracht voor Strukton Civiel. In samenwerking met De Vries Werkendam B.V. bouwen wij aan het Piet Heinplein in opdracht van gemeente Den Haag. De drukke binnenstad van Den Haag vraagt om extra aandacht voor veiligheid en omwonenden. En deze extra aandacht geven wij met een wel heel persoonlijke aanpak.

Op het project is dagelijks de ‘buurtconciërge’ aanwezig om in de omgeving te controleren en in gesprek te blijven met de omwonenden. Zo kunnen vragen ondervangen worden en onveilige situaties direct worden aangepakt.

Ook vanuit de gemeente is het verkeersmanagement nauw betrokken. “Het plein is een knooppunt van vier drukke wegen. In de eerste weken liepen regelmatig een ronde met de gemeente om continue te optimaliseren” aldus Jeffrey Redschaad, werkvoorbereider Strukton. “Vooral fietsers en wandelaars zoeken sluiproutes en gaan soms zover dat bouwhekken worden verplaatst. Alles is nu extra verankerd en we gebruiken betonnen blokken om te voorkomen dat fietsers de voetpaden gebruiken. Het verkeer is (zo goed als) gestroomlijnd. Maar er zijn altijd eigenwijzen die het blijven proberen, daarom is de buurtconciërge zo belangrijk.”

 

Quote icon De ‘buurtconciërge’ is aanwezig in de omgeving om in gesprek te blijven met de omwonenden. Quote icon

De conciërge heeft een naam, Manuel. Een collega en zelf Hagenees die de buurt kent. Afgelopen weekend deelde hij paaseieren uit aan de omwonenden. Dit zorgt voor een glimlach en opent een mooi gesprek. Zo blijft hij zichtbaar in de buurt en blijft de deur open voor vragen, opmerkingen en ideeën.

Meer weten over dit project

Erik van Koert

Projectmanager


+31 6 53303594

Lees verder

Bekijk de fasering en planning van het project op onze projectpagina Reconstructie Piet Heinplein – Den Haag

Reconstructie Piet Heinplein – Den Haag

Nog niet uitgelezen?

Artikel

Project gegund: vervangen bruggen en kademuren Piet Heinplein – Den Haag

Lees meer
Lees meer over Project gegund: vervangen bruggen en kademuren Piet Heinplein – Den Haag

Project

Sterke kademuur voor historische kern Middelharnis

Lees meer
Lees meer over Sterke kademuur voor historische kern Middelharnis

Artikel

Herstelwerkzaamheden kademuur Brielle succesvol afgerond

Lees meer
Lees meer over Herstelwerkzaamheden kademuur Brielle succesvol afgerond