Bekijk alle projecten

Cluster 28 – Aanleg bluswaterleiding op Chemelot

 

 

Op het Limburgse industrieterrein Chemelot vervangt het team Industriebouw van Strukton Civiel in project Cluster 28 een deel van een bluswaterleidingtracé. Dat doen we in opdracht van Sitech voor USG, dat o.a. alle bluswaterleidingen op Chemelot in beheer heeft.

Veiligheid speelt hierbij een grote rol. Extra zaken die voor de veiligheid geregeld moeten worden, zijn bijvoorbeeld spoorwachten.

Bijzonder aan dit project is de ligging van de leidingen. Een deel van de leiding loopt bovengronds over een hoge leidingbrug. Die leidingbrug gaat over een grote doorgaande weg tussen Geleen en Stein. Aan de overzijde van de weg eindigt de leiding tussen de sporen van Chemelot.

Specialismen en uitdagingen

De leiding die bovengronds op de leidingbrug wordt gelegd, wordt geïsoleerd en is voorzien van een e-tracing. De voedingkabel wordt in een kolombaan naast het spoor bevestigd en vervolgens in een kolombaan over het spoor. Boven het spoor wordt dit uitgevoerd d.m.v. Rope Acces: monteurs, die zich verplaatsen d.m.v. touwen op hoogte.

Veiligheid speelt hierbij een grote rol. Extra zaken die voor de veiligheid geregeld moeten worden, zijn bijvoorbeeld spoorwachten.

  • Leiding aanbrengen in de kolombaan (8mtr) boven een grote doorgaande weg
  • Om de leidingen met elkaar te monteren moet er een lijmverbinding gemaakt worden (GVK, type TB/TS)
  • Vanaf kolombaan komt een zakleiding tussen twee spoorlijnen. Hier wordt een tie-in gemaakt

Planning

De werkzaamheden zijn gestart in maart 2022 en de oplevering is medio juli 2022.

 

Meer lezen?

Project

Aanleg drinkwatertransportleiding N9

Lees meer
Lees meer over Aanleg drinkwatertransportleiding N9
Al onze projecten