Bekijk alle projecten

Klapbrug Bedum en omliggend wegenwerk

Veiliger op weg in het Groningse Bedum. Dat is het uiteindelijke doel van een toekomstige nieuwe ontsluitingsweg aan de oostkant van Bedum. Als onderdeel van deze weg legt Strukton Civiel de onderbouw aan voor een klapbrug over het kanaal Boterdiep. Verder voeren we onderhoud uit aan bestaande omliggende wegen. Zo hebben we in september 2022 de bestaande N995 opnieuw geasfalteerd.

In opdracht van provincie Groningen werken we aan een deel van een nieuwe ontsluitingsweg voor een veiligere dorpskern

Onderdeel van de toekomstige oostelijke ontsluitingsweg is een nieuwe klapbrug over het huidige kanaal Boterdiep. Een klapbrug is een brugtype waarbij het ongebalanceerde val over een horizontale as geopend wordt. Strukton Civiel zorgt voor de aanleg van de onderbouw van deze brug en het aansluitend wegenwerk.

Veilig en zo min mogelijk hinder

We voeren de werkzaamheden uit op een veilige manier en met zo min mogelijk hinder voor de omgeving. Daar hebben we in de voorbereiding van het project uitgebreid aandacht aan besteed. Met onze kennis en ervaring kunnen we een goede balans creëren tussen wat op papier staat en de praktijk, uiteraard passend binnen de planning en het budget. Voor het plaatsen van de heipalen hebben we de veiligheid van de werkmethode in overleg met onze opdrachtgever geoptimaliseerd. Daardoor ontstond er ook nog extra werkruimte.

Afronding werkzaamheden

In september is de bestaande N995 opnieuw geasfalteerd. We voeren nog inrichtingswerkzaamheden uit voor de realisatie van de eindsituatie. In oktober leveren we het onderbouwbestek voor de brug op.

Nieuwe oostelijke ontsluitingsweg

Bedum is bekend van de zuivelfabriek die daar staat: Friesland Campina DOMO. Zo’n grote speler met veel logistiek verkeer heeft invloed op de omgeving. Vrachtverkeer van de zuivelfabrikant maakt straks onder andere gebruik van de nieuwe ontsluitingsroute, zodat de dorpskern veiliger en leefbaarder wordt. Meer informatie over dit project is ook te vinden op de website van provincie Groningen: www.provinciegroningen.nl/projecten/oostelijke-ontsluitingsweg-bedum/

Benieuwd wat Strukton Civiel nog meer 'maakt'?

Als één Strukton Civiel beschikken we over de professionele en innovatieve slagkracht om onze klanten – landelijk en regionaal – van dienst te zijn. En bouwen we aan infrastructuur waarop Nederland zich fluitend voortbeweegt.

Ontdek onze projecten