Bekijk alle projecten

Nieuwe koelwaterconditioneringsunit op Chemelot

Met een nieuwe en kleinere koelwaterunit vervangen we een bestaand groot koelwerk op Chemelot. In het project ‘Alternatieve Koeling’ of in het kort KWCU (Koel Water Conditionerings Unit) bouwen we deze nieuwe kleine koelwaterunit. Het bestaande, grote koelwerk en centrale van RWE gaat uit gebruik, omdat dit een te grote capaciteit heeft en niet meer rendabel is. We realiseren dit project voor Sitech in opdracht van USG.

Het project bestaat uit verschillende onderdelen, die door diverse (internationale) aannemers worden gerealiseerd. Strukton heeft daarbij op dit moment de coördinerende rol

Werkzaamheden & Specialismen

We bouwen in dit project het betonwerk van de unit, verlading, staalwerk bordessen en trappentorens en leggen een sleepertrace (leidingbrug) aan. Het project bestaat uit verschillende onderdelen, die door diverse (internationale) aannemers worden gerealiseerd. Strukton heeft daarbij op dit moment de coördinerende rol.

Strukton realiseert in dit project het betonwerk, grondwerk, de aanleg van riolering, het aanbrengen van betonpalen (Tubex), aanleg fundaties leidingbrug, betonplaten en verhardingen in het project. Het staalwerk wordt in opdracht van Strukton uitgevoerd door Frijns Industrial Group.

 

Planning

De werkzaamheden zijn gestart in juni 2022 en de oplevering is gepland in december 2022 (huidige scope).

Chemelot

Bekijk hier de website van Chemelot

Chemelot-Strukton Civiel