Bekijk alle projecten

Ooms-voeg bij N206, ir. G. Tjalmaweg, Valkenburg

Minder onderhoudskosten en sterke reductie van geluid en trillingen door de Ooms-voeg

In opdracht van Boskalis Nederland hebben wij een Ooms-voeg gerealiseerd bij de N206, ir. G. Tjalmaweg, in Valkenburg (Zuid-Holland). De Ooms-voeg is een voegloze overgang bij een integraalviaduct. De toepassing vermindert onderhoudskosten en reduceert tegelijkertijd sterk het geluid en de trillingen.

Slimme oplossing

Een Ooms-voeg is opgebouwd uit meerdere lagen. Het asfalt in de voegconstructie is een ongelooflijk taai en toch flexibel mengsel dat alle bewegingen en wrijvingen kan opvangen. De Ooms-voeg doet zijn werk door de combinatie van dit asfaltmengsel ‘thermifalt’ met een asfaltwapening.

De Ooms-voeg is ontstaan, toen de Bouwdienst van RWS meer dan twintig jaar geleden vroeg om een antwoord op de vraag: kunnen jullie een voegloze overgang ontwikkelen bij de overgang van een integraalbrug naar het asfalt? Nu staat de Ooms-voeg door RWS officieel genoteerd als geschikte oplossing voor integraalbruggen in zijn meerkeuzematrix (dit is een document over toe te passen voegconstructies bij viaducten, zie verder de website van het PVO).

De Ooms-voeg is een onderhoudsvrije constructie waarbij de deklaag kan worden vervangen zonder daarbij de functie van de voeg aan te tasten.

De eerste Ooms-voeg is aangebracht in 2003, dus we passen dit specialisme nu al twintig jaar toe, waarbij in die twintig jaar in geen enkel geval schade aan de voeg is geconstateerd.

Ooms-voeg vervolgopdracht

Deze mooie toepassing in Valkenburg krijgt nog een vervolg. In 2023 realiseren we nogmaals een Ooms-voeg bij een ander kunstwerk binnen hetzelfde project.

Meer informatie over voegovergangen

Wilt u meer informatie over voegovergangen? Neem dan contact met ons op via voegovergangen@strukton.com.

 

Voegovergangen

Strukton is een professionele, gekwalificeerde partij in de realisatie en het onderhoud van voegovergangen

Lees meer over ons specialisme voegovergangen