Bekijk alle projecten

Een veilig en goed toegankelijk strand in Scheveningen

Al meer dan 80 jaar is Strukton Wegen & Beton actief op het strand van Scheveningen. Dit doen wij voor verschillende klanten waaronder gemeente Den Haag, Hoogheemraadschap van Delfland en strandpaviljoenhouders. Het strand en het duingebied worden het gehele jaar onderhouden. De op- en afbouw van strandpaviljoenen wordt geregeld en evenementenbureaus worden ondersteunt in de organisatie van onder andere sportevenementen en festivals.

Scheveningen klaar voor het strandseizoen

Samen met de gemeente wordt ruim 11 km strand, zowel het Noorder- als het Zuiderstrand in Scheveningen, door Strukton onderhouden waaronder ook de aanleg van de betonnen paden. De betonnen paden zijn essentieel voor de bereikbaarheid van diverse strandpaviljoenen en de toegankelijkheid van minder validen en hulpdiensten.

Werkzaamheden Scheveningen strand

Voordat het strandseizoen begint worden, naast de aanleg van de betonnen paden, ook de verschillende reddingsposten in afstemming met de Veiligheidsregio Haaglanden opgezet. De terrassen worden gereed gemaakt in afstemming met de strandpaviljoeneigenaren. Ook ondersteunen we evenementenbureaus bij de op- en afbouw van evenementen van onder andere grote techno- en popfestivals, sportevenementen en verschillende toneelvoorstellingen. Het strand wordt hiervoor vrij en vlak gemaakt, zand wordt aangevuld, water, stroom en riool worden verzorgd en rijplaten en containers worden geleverd. Na de zomerperiode wordt alles weer opgeruimd en klaargemaakt voor het winterseizoen.

Goed bereikbare duinen door grondverzet werk

In Nederland is het weer onvoorspelbaar, wind, regen en onweer komen regelmatig voor. Zodra de wind op komt zetten waait het zand alle kanten op. Weggewaaid zand komt hierdoor ook in heuvels op de boulevard, rond de pier en op de betonpaden over de duinen te liggen. Dit belemmert de bevoorrading van strandtenten, kan voor onveilige situaties zorgen bij calamiteiten en het loopt niet prettig voor bezoekers. In samenwerking met de gemeente Den Haag zorgt Strukton Wegen & Beton daarom dat iedere ochtend, voor de drukte, alles weer netjes op orde is voor een mooie stranddag.

Partnerschap weer met twee jaar verlengd

Al meer dan 80 jaar is Strukton Wegen & Beton te vinden op de stranden in Scheveningen. Ook dit jaar is de raamovereenkomst voor de onderhoudswerkzaamheden van de meer dan 11 kilometer lange stranden met twee jaar verlengd met de intentie om nog twee extra jaren te verlengen. Hiermee focussen we ons gezamenlijk op het goed bereikbaar en toegankelijk houden van de stranden voor zowel de bezoekers als de hulpdiensten.

Duurzaam onderweg over het strand

Logo Strukton duurzaam onderwegStrukton werkt samen aan voorspelbaar organiseren in duurzame infrastructuur. Duurzame oplossingen zoals schonere voertuigen voor emissiebeperking zijn daar onderdeel van. Daarom wordt er bijvoorbeeld met een elektrische Toyota SUV 4×4 rondgereden om het strand klaar te maken en te onderhouden. Deze volledig elektrische auto is speciaal aangepast voor het gebruik als strandvoertuig. Binnenkort wordt ook een elektrische shovel ingezet voor de werkzaamheden. Door het elektrificeren van voertuigen reduceren we de uitstoot van CO2 en dragen we bij aan een schoner milieu.