Bekijk alle artikelen

Ooms-voeg gerealiseerd op de Nieuwe Verbinding N69 bij Valkenswaard

In opdracht van Boskalis hebben wij de Ooms-voeg op de Nieuwe Verbinding N69 bij Valkenswaard gerealiseerd. Een mooie opdracht met een vervolg. In week 13 zullen we nogmaals een Ooms-voeg realiseren op hetzelfde project.

De Ooms-voeg is een voegloze overgang bij een integraalviaduct waardoor onderhoudskosten worden verminderd en tegelijkertijd het geluid en de trillingen sterk worden gereduceerd.

Rijkswaterstaat

Ruim 22 jaar geleden kwam de Bouwdienst van RWS bij ons of we antwoord konden geven op de volgende de vraag: kunnen jullie een voegloze overgang ontwikkelen bij de overgang van een integraalbrug naar het asfalt? Heden staat de Oomsvoeg RWS officieel genoteerd als geschikte oplossing voor integraalbruggen in zijn meerkeuzematrix (dit is een document over toe te passen voegconstructies bij viaducten, zie verder de website van het PVO).

RWS stelde de vraag; Kunnen jullie een voegloze overgang ontwikkelen bij de overgang van een integraalbrug naar het asfalt?

Het ei van Columbus

Door onderzoek en ontwikkeling hebben we nu al bijna 20 jaar een prachtig product in handen. Het asfalt in de voegconstructie is een ongelooflijk taai en toch flexibel mengsel dat alle bewegingen en wrijvingen kan opvangen. Dit asfaltmengsel, in combinatie met een asfaltwapening is het ei van Columbus.

Meer weten over de Ooms voeg?

Neem contact op met Paul Wijnen of Jeroen Schrader via sc.verwerving-wb@strukton.com.

Meer nieuws

Project

Ooms-voeg bij N206, ir. G. Tjalmaweg, Valkenburg

Lees meer
Lees meer over Ooms-voeg bij N206, ir. G. Tjalmaweg, Valkenburg

Artikel

Strukton realiseert transportleidingen voor Vitens

Lees meer
Lees meer over Strukton realiseert transportleidingen voor Vitens
Onze verhalen