Bekijk alle artikelen

Gastles over verkeersveiligheid tijdens werkzaamheden bij basisschool in Amersfoort

Vrijdag 17 januari kregen de leerlingen van basisschool De Parel in Amersfoort een gastles over verkeersveiligheid. Vlak bij de school werkt Strukton Wegen & Beton in opdracht van provincie Utrecht aan een deel van een nieuwe doorfietsroute tussen Amersfoort en Bunschoten. Om de kinderen bewust te maken van de gevaren en voorzichtig te laten zijn tijdens de werkzaamheden, gaven medewerkers van Strukton met medewerking van Transport en Logistiek Nederland (TLN) en loonwerkbedrijf Van Dijk BV uit Hoogland gastlessen aan de bovenbouwgroepen over de gevaren van de dode hoek in het verkeer.

Gastles verkeersveiligheid

‘Veilig op Weg’ is een lesprogramma van Transport en Logistiek Nederland (TLN) in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN) voor verkeerseducatie op basisscholen. Veilig op Weg is bedoeld om bij schoolgaande kinderen de veiligheid in het verkeer en het bewustzijn van verkeersveiligheid te bevorderden in relatie tot vrachtwagens en andere grote voertuigen in het verkeer. Groep 6, 7 en 8 van basisschool De Parel kregen bezoek van een vrachtwagen in de straat (Hooglandseweg-Noord) waar Strukton momenteel aan het werk is. In de les leerden de kinderen wat een vrachtwagenchauffeur wel – en nog belangrijker – niet kan zien achter het stuur! Bij de vrachtwagen testten de kinderen hun opgedane kennis in de praktijk. Ook kregen zij een kijkje in de cabine.

Over Doorfietsroute Amersfoort-Bunschoten

In opdracht van de provincie Utrecht werkt Strukton Wegen & Beton sinds 8 januari aan een nieuwe fase van de aanleg van de doorfietsroute tussen Amersfoort en Bunschoten. Deze werkzaamheden duren tot 4 maart en zijn noodzakelijk om de kwaliteit en veiligheid van de weg te waarborgen. De Hooglandseweg-Noord in Amersfoort wordt een fietsstraat. Dit heeft als doel om de woonwijk autoluw te krijgen en zo aantrekkelijker te maken voor fietsers.

De werkzaamheden in Amersfoort maken deel uit van het project Doorfietsroute Amersfoort-Bunschoten. Om vlot, veilig en comfortabel tussen dorpen en steden te fietsen, werkt de provincie Utrecht aan negen doorfietsroutes. Samen met gemeenten verbetert de provincie bestaande fietspaden, verbindt ze aan elkaar en voorziet ze van herkenbare belijning, wegwijzers en verlichting. Zo wordt het aantrekkelijker om ook voor langere afstanden en naar je werk de fiets te pakken. Dat is goed voor ons klimaat, vermindert de files op de weg en is gezond. Op de doorfietsroutes zijn alle fietsers welkom, of je nu snel of rustig fietst. Je komt hier minder obstakels tegen en krijgt vaak voorrang op ander verkeer. Meer informatie over de doorfietsroutes is te vinden op www.provincie-utrecht.nl/doorfietsroutes.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

 

Veiligheid en duurzaam bouwen

De infrastructuur van de toekomst gaat naast bereikbaarheid en mobiliteit ook over duurzaam bouwen. De aanleg van de nieuwe doorfietsroute om fietsverkeer te bevorderen is Strukton Wegen & Beton op het lijf geschreven. Onze missie is om voorspelbaar te organiseren in duurzame infrastructuur.

Bij Strukton staan we daarnaast voor 24/7, 24Safe: altijd veilig werken, veilig verblijven, veilig reizen. Veiligheid is onderdeel van ons dagelijks werk. Het is onze overtuiging dat niets van wat wij doen het waard is om gewond te raken. Veilig en gezond werken maakt daarom integraal deel uit van het vakmanschap van onze mensen en diegenen met wie we samenwerken.

Artikel

Aanleg doorfietsroute Amersfoort – Bunschoten gevierd

Lees meer
Lees meer over Aanleg doorfietsroute Amersfoort – Bunschoten gevierd

Project

Het sluitstuk van snelfietsroute F35 in Enschede

Lees meer
Lees meer over Het sluitstuk van snelfietsroute F35 in Enschede