Bekijk alle projecten

Het sluitstuk van snelfietsroute F35 in Enschede

Fietsers kunnen vanaf begin 2024 over de F35 rechtstreeks van station Hengelo naar station Enschede. Een flinke mijlpaal dus. Strukton is in november 2022 gestart met de werkzaamheden aan de F35. Toen begonnen de voorbereidingen voor de fietsbruggen en het verhoogde fietspad over de Lambertus Buddestraat en de Tubantiasingel.

Daarvoor heeft het team van de gemeente Enschede en Strukton in bouwteam gewerkt aan het ontwerp en projectvoorbereiding van de F35 en is tot een realisatieovereenkomst gekomen. In bouwteam hebben we optimaal gebruik gemaakt van elkaars kennis en kunde. Van het ontwerpen van de fietsbruggen en wegtracé, het uitwerken van de (verkeers)maatregelen en werkmethodieken en de communicatie met de omgeving. In november 2022 zijn we gestart we met de uitvoeringsperiode en werkten we in samenwerking verder aan dit mooie fietsproject.

 

"Op de fiets is het leuker" - Wethouder mobiliteit Marc Teutelink

Veiliger voor fiets én auto

De fietsbruggen en het verhoogde fietspad leiden veel fietsverkeer straks over de Lambertus Buddestraat en de Tubantiasingel heen. Dat betekent dus minder fietsers die vanaf de Spoordijkstraat deze straten oversteken. Dat is veiliger voor de fietsers van en naar het centrum, maar ook voor de automobilisten op de Lambertus Buddestraat en de Tubantiasingel. Wethouder mobiliteit Marc Teutelink: “Als fietsstad zeggen we: “Op de fiets is het leuker”. In recordtempo zijn we straks snel én veilig, langs een prachtige route, op onze bestemming. Ik hoop dat meer mensen zo sneller voor de fiets kiezen. Dat geeft dan weer ruimte op de weg aan mensen die echt met de auto moeten”.

Fietsroute F35 

De F35 is een fietssnelweg die loopt van Nijverdal naar de Duitse grens. Er zijn zijtakken van Almelo naar Vriezenveen en van Enschede naar Oldenzaal. Deze fietssnelweg loopt ongeveer gelijk aan de autosnelweg A35. De F35 is altijd 4 meter breed. Ook kom je weinig kruisingen tegen. Strukton Wegen & Beton realiseert het sluitstuk van het deel tussen Hengelo en Enschede.

Afrondende werkzaamheden voor rode asfaltdeklaag

Inhijsen fietsviaduct Tubantiasingel

Aanleg snelfietsroute F35 Enschede in beeld

Timelapse werkzaamheden Tubantiasingel

Animatie

Meer lezen?

Project

Onderdoorgang A2/N2: betere bereikbaarheid in Eindhoven Noordwest

Lees meer
Lees meer over Onderdoorgang A2/N2: betere bereikbaarheid in Eindhoven Noordwest

Project

Herinrichting N270 Deurne – Limburgse Grens

Lees meer
Lees meer over Herinrichting N270 Deurne – Limburgse Grens
Al onze projecten