Bekijk alle artikelen

Laatste deel F35 tussen station Enschede en station Hengelo geopend

Op 17 april vond de feestelijke opening van het laatste deel van de F35 tussen station Enschede en station Hengelo plaats. Twee fietsbruggen over de Tubantiasingel en Lambertus Buddestraat en een verhoogd fietspad langs het spoor vormen de laatste
schakels van dit F35-traject.

Tijdens de opening werd als symbool van vernieuwing en duurzaamheid een echte ‘Es35’ boom geplant. De Enschedese wethouder Marc Teutelink (Mobiliteit) deed dit samen met de gedeputeerde van de provincie Overijssel, Martijn Dadema. Naast hen waren onder andere bouwbedrijf Strukton en de wethouders Mobiliteit Hanneke Steen en Evelien Zinkweg van
buur- en F35-gemeentes Hengelo en Oldenzaal (respectievelijk) aanwezig.

Bergen verzet

Tot vlak voor de opening werd er nog hard gewerkt aan de afwerking van de F35. Het asfalt aanbrengen is door het slechte weer van eind 2023 nog verplaatst naar begin april. Er zijn bergen verzet om de F35 tussen Enschede en Hengelo, inclusief de twee fietsbruggen, te realiseren. Alleen al het laatste stukje, tussen Twekkelerveld en de Brandweerstraat, is ongeveer 1,4 kilometer lang en bevat 35.000 m3 zand, 820 meter leuningwerk, 44 nieuwe  bomen, 2.744 struiken en klimplanten en ongeveer 8.000 m2 ingezaaide bloemzaadjes.

Fietsen van station naar station

F35-gebruikers fietsen via de twee nieuwe fietsbruggen zonder hinder van verkeerslichten en auto’s vanaf station Enschede richting de Universiteit Twente, Kennispark, station Hengelo en andersom. Enschede Fietsstad stimuleert fietsers met een actie in de Enschede Fietst-app en uitdeelacties op straat het nieuwste deel tussen station Enschede en Twekkelerveld uit te proberen. Kijk voor meer informatie over de acties op enschedefietsstad.nl/f35.

Meer weten over dit project?

Project

Het sluitstuk van snelfietsroute F35 in Enschede

Lees meer
Lees meer over Het sluitstuk van snelfietsroute F35 in Enschede