Bekijk alle projecten

Nieuwe waterleidingen Rotterdam Europoort

In opdracht van Evides hebben we naar volle tevredenheid 10,3 km deminet vervangen

Nieuwe waterleidingen bij industrie Rotterdam Europoort. In de complexe industriële omgeving van Rotterdam Europoort hebben wij nieuwe demi- en drinkwaterleidingen aangelegd. Met oog voor alle bestaande ondergrondse (industriële) infrastructuur, hygiëne en kwaliteitseisen vervingen we ruim 10 kilometer bestaand waterleidingnet.

Complexe omgeving

In opdracht van Evides hebben we naar volle tevredenheid 10,3 km deminet vervangen (diameters 400 en 450 mm). Dit deden we binnen afgesproken planning en budget en conform alle gestelde (kwaliteits)eisen en hygiënevoorschriften.
De bestaande ondergrondse infrastructuur in het gebied, met onder andere leidingen van NGU, Shell, BP, DPO en 150 kV net van TenneT, bleef in bedrijf tijdens onze werkzaamheden.

Om alle processen door te laten gaan tijdens de uitvoering, hebben we diverse complexe grondkerende constructies en beschermingsconstructies gerealiseerd. Zo bleven alle transportleidingen in stand en in gebruik. Tijdens ons werk lag de verantwoordelijkheid van de vergunningen, meldingen en toestemming van de diverse beheerders bij ons, waaronder het omgevingsmanagement met de ondergrondse stakeholders in het gebied.

Highlights

Highlights van het project waren onder andere:
– de engineering van ca. 1,8 km nieuw tracé drink- en demiwaterleiding
-13 klantaansluitingen
– engineering en realisatie van 5 open frontboringen
– het realiseren van diverse onderlangse leidingstrookkruisingen binnen de leidingstroken van Rotterdam waarin onder andere leidingen liggen van NGU, Shell, BP, DPO en 150 kV net van TenneT.

Meer lezen?

Project

Het sluitstuk van snelfietsroute F35 in Enschede

Lees meer
Lees meer over Het sluitstuk van snelfietsroute F35 in Enschede

Project

Ooms-voeg bij N206, ir. G. Tjalmaweg, Valkenburg

Lees meer
Lees meer over Ooms-voeg bij N206, ir. G. Tjalmaweg, Valkenburg

Project

Renovatie riooltracé 190 op industriecomplex Chemelot

Lees meer
Lees meer over Renovatie riooltracé 190 op industriecomplex Chemelot
Al onze projecten