Bekijk alle projecten

Renovatie van koelwerken, maatwerk in kwalitatieve oplossingen

Strukton Industriebouw voert zeer regelmatig onderhoudswerkzaamheden uit aan koelwerken op industrieterrein Chemelot in Sittard-Geleen. Deze renovaties worden uitgevoerd tijdens een stop van de betreffende fabriek. In dit specialisme zorgt Strukton zowel voor de uitvoering van de werkzaamheden als de levering en productie van benodigde materialen.

 

Op het Chemelot terein hebben de industriële fabrieken bijna allemaal koelwerken. Tijdens een stop van het fabrieksproces worden hier onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Onze specialische afdeling Industriebouw inspecteert koelwerken, adviseert in de renovatiemethode en voert de renovaties uit. Daarbij gaat het onder andere om het vervangen van koelpakketten, druppelvangers en sproeiers. Strukton levert deze materialen ook.

Dempingsmatten

Het specialisme is bij Strukton een aantal jaren geleden gestart met het leveren van dempingsmatten voor in de koelwerken. Deze drijven op het water en dienen om het geluid van vallend water te dempen. Tijdens een stop van een fabriek worden de oude dempingsmatten verwijderd en nieuwe aangebracht. Deze matten stellen wij zelf samen.

Maatwerk afgestemd op koelwerken

Er zijn verschillende soorten koelwerken. Daarvoor leveren wij maatwerk. Verschillende typen koelwerken vragen ieder om een eigen aanpak. Geen locatie is hetzelfde en de koelwerken zelf zijn anders. Vanuit onze ervaring met het renoveren van verschillende typen koelwerken zoeken wij naar de meest kwalitatieve oplossing voor iedere situatie. Met aandacht voor snelheid van de werkzaamheden om processen zo min mogelijk te verstoren. Waar nodig werken we met vaste onderaannemers.

Kunststofwerkplaats

De afgelopen zeven jaar zijn de werkzaamheden die Strukton uitvoert in koelwerken gegroeid in omvang. Sinds iets meer dan een jaar heeft Strukton ook een eigen kunststofwerkplaats in Sittard. Hier worden kunststofwerkzaamheden uitgevoerd zoals maatwerk kunststof putten, kunststofleidingwerk, etc.

Meer informatie

Wij vertellen u graag meer over alle mogelijkheden. Neem daarvoor contact met ons op via industriebouw@strukton.com of 076-578 12 00.

Mail onze specialisten in industriebouw

Meer lezen over onze werkzaamheden op industrieterrein Chemelot?

Project

Cluster 28 – Aanleg bluswaterleiding op Chemelot

Lees meer
Lees meer over Cluster 28 – Aanleg bluswaterleiding op Chemelot

Project

Nieuwe koelwaterconditioneringsunit op Chemelot

Lees meer
Lees meer over Nieuwe koelwaterconditioneringsunit op Chemelot

Project

Renovatie riooltracé 190 op industriecomplex Chemelot

Lees meer
Lees meer over Renovatie riooltracé 190 op industriecomplex Chemelot

Project

Renovatie schoonwaterriolen Chemelot

Lees meer
Lees meer over Renovatie schoonwaterriolen Chemelot

Project

Vervangen riool in fabriek op industrieterrein Chemelot

Lees meer
Lees meer over Vervangen riool in fabriek op industrieterrein Chemelot
Al onze projecten